Reeks pentests bij Macanta afgerond!

blog-post-image

We hebben weer een reeks grondige pentests laten uitvoeren, die zowel interne als externe omgevingen van ons bestrijken. 

Deze uitgebreide pentestserie is uitgevoerd door een team ethical hackers die de nieuwste technieken en methoden hebben gebruikt om onze beveiliging te testen. In een tijd waarin cyberdreigingen zich in een verontrustend tempo blijven ontwikkelen, is het beschermen van onze digitale assets van het grootste belang. Daarom nemen we proactief maatregelen om onze verdediging te versterken, zodat we opgewassen blijven tegen potentiële aanvallen.

Ons doel is ook zoveel mogelijk aansluiting te vinden bij bestaande normen zoals die uit de ISO27001.

Waarom Pentesten?

Pentesten (voluit penetratietesten), zijn een vast onderdeel van een strategische benadering om systemen, netwerken en applicaties te onderzoeken op zwakke punten die kwaadwillenden zouden kunnen exploiteren. 

Door echte cyberaanvallen te simuleren, krijgen we onschatbare inzichten in onze eigen beveiliging. Met de uitkomsten van deze simulaties kunnen we preventief kwetsbaarheden aanpakken nog voordat ze worden misbruikt door kwaadwillenden. 

Het regelmatig laten uitvoeren van pentests levert een aantal andere voordelen op:

Evalueren van huidige beveiligingsmaatregelen: We kunnen de effectiviteit van onze huidige      beveiligingsmaatregelen beter in de praktijk beoordelen en ontdekken waar mogelijke hiaten zitten.

Verhogen van bewustwording: Pentesten helpen ons bewust te maken van de mogelijke bedreigingen en hoe we ermee om moeten gaan. Dit draagt bij aan een algemene verbetering van onze beveiligingscultuur.

Voldoen aan regelgeving en normen: Het uitvoeren van pentesten is vaak een vereiste om te voldoen aan regelgeving en normen op het gebied van cybersecurity (de ISO27001 bijvoorbeeld).

Inzichten omzetten in Actie: 
Het gaat bij pentesting niet alleen om het identificeren van kwetsbaarheden; het gaat er vooral om gestructureerd actie te ondernemen om de risico's te beperken, en vervolgens de effectiviteit van die vervolgacties te blijven monitoren en daarop in te grijpen.

Kortom, we hebben ook beleid en protocollen opgesteld zodat pentestresultaten worden vertaald in concrete acties ter verbetering.  

Pentesting hoort ook geen éénmalige actie te zijn, het moet een vast onderdeel zijn van een set steeds terugkerende acties die er op gericht zijn ons goed geïnformeerd te houden over de stand van zaken.

Blijf op de hoogte van verdere updates en volg Macanta op LinkedIn!